Aktualności

Mięso baranie i jagnięce

Mięso

Mięso baranie i jagnięce jest gatunkiem mięsa o najwyższej zawartości L-karnityny ze wszystkich gatunków mięs (do 210 mg na 100 gramów produktu). L-karnityna jest nieodzownym elementem procesu rozkładu tłuszczów. Transportuje ona wolne kwasy tłuszczowe do mitochondriów w celu ich utleniania. Proces ten dostarcza bardzo dużych ilości energii, przez co znacznie podnosi zdolności wysiłkowe organizmu. L-karnityna stanowi także ważny element profilaktyki schorzeń układu krążenia i zaburzeń pracy mięśnia sercowego.

Czytaj więcej

Zatrudnimy!

Pracownicy w ubojni

W chwili obecnej poszukujemy pracowników ubojowo-rozbiorowych. Zainteresowanych prosimy o kontakt telefoniczny.

Czytaj więcej

Nowa strona internetowa

Otwarcie strony internetowej

Witamy Cię na nowej stronie internetowej – znajdziesz tutaj najświeższe informacje i aktualności dotyczące naszego przedsiębiorstwa.

Czytaj więcej

Dotacja Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa

Wiszące mięso

Po trudach związanych z uzyskaniem wszelkich niezbędnych dokumentów udało nam się pozyskać dotację z Europejskiego Funduszu Rolnego na Rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie. Operacja, której celem było zwiększenie mocy produkcyjnych poprzez rozbudowę i modernizację oraz stworzenie dodatkowego miejsca pracy współfinansowana została ze środków Unii Europejskiej w ramach działania "Tworzenie i rozwój mikroprzedsiębiorstw" Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.

Czytaj więcej